Daca nu priviti cu atentie, desenele lui Keita Sagaki pot parea simple incercari de a reproduce o opera de arta clasica. Mai priviti odata!

Daca nu priviti cu atentie, desenele lui Keita Sagaki pot parea simple incercari de a reproduce o opera de arta clasica. Nici nu stiti cat va inselati. Privind mai de aproape si cu mai multa atentie, veti descoperi ca desenele artistului japonez au un ceva special: sunt compuse din cateva mii de desene mai mici.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Personaje din benzi desenate, aratari bizare, extraterestrii sau simple mazgalituri naive sunt moleculele microscopice care dau forma produsului intreg. Diseca fiecare lucrare si o recompune din cat mai multe detalii. Astfel ca, fara acestea, produsul intreg nu ar putea exista. In mod neasteptat, nu realizeaza mai intai o schita a desenelor sale, ci deseneaza direct si spontan. Fiecare desen necesita cateva luni pentru a fi finalizat.

Foloseste aceasta tehnica in spiritul ramurii zen mandala, o forma de meditatie si descoperire. Pentru acei dintre voi care nu stiu, madala este o unealta prin care se creeaza puncte de legatura intre lumea fizica si cea spirituala, prin care individul cu privina este conectat la o anumita energie. Prin intermediul desenarii si contemplarii mandalei se induce o stare de transa si se muta atentia din exterior catre lumea interioara.

In spiritul acestei tehnici, Keita Sagaki crede ca orice entitate este compusa dintr-un intreg si mai multe parti care il compun. „Corpul uman este format din 60 de trilioane de celule. Mai mult decat atat, orice entitate, fiinta sau obiect, este compusa din atomi sau molecule. Oamenii care traiesc in aceasta lume apartin unei organizatii, fie ca este vorba despre familie, scoala, companie sau natiune. Ducand mai departe acest gand, fiecare tara faca parte dintr-o planeta, iar planeta noastra dintr-un sistem solar, iar sistemul solar dintr-o galaxie. Cu toate acestea, intregul si partea nu sunt concepte fixe, ci mutabile, le putem vedea si interpreta din diferite puncte de vedere. In relatie cu aceste concepte imi creez eu desenele, in incercarea de a exprima conflictul si ondulatiile care reies din ele”, spune Keita Sagaki.

Citeste si:
Ce tactică vrea să adopte România pentru a combate seceta
Ce tactică vrea să adopte...

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului

Sursa foto: Keita Sagaki


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.