Yuppy 25 Mai 2016 19:18
Copiii nascuti prematur sunt mai putin motivati in viata decat cei nascuti la timp, sugereaza un studiu nou.

Potrivit unui studiu nou citat de Reuters, copiii care s-au nascut prematur si au cantarit mai putin la nastere au sanse mai mari sa aiba un salariu mai mic si sa sufere de boli cronice decat copiii nascuti la termen.

Savantii care au ajuns la aceasta concluzie au analizat evolutia copiilor nascuti prematur, dar care au supravietuit datorita progresului medical. Primele rezultate ale studiului au fost raportate in urma cu un deceniu cand bebelusii studiati atinsesera varsta de 24 de ani. Atunci, chiar daca 28% dintre ei se nascusera cu dizabilitati, nu existau diferente foarte mari intre copiii nascuti prematur si cei nascuti la timp. Diferentele au inceput sa apara odata cu tranzitia catre maturitate.

Oamenii de stiinta au studiat 189 de adulti nascuti intre anii 1977 si 1989. O suta dintre ei s-au nascut prematur, cantarind mai putin de 1 kilogram, in timp ce ceilalti s-au nascut la timp, cantarind 2.5 kilograme. Mai mult de jumatate dintre participantii din fiecare grup sunt femei.

La varsta de 20 de ani, ambele grupuri aveau rezultate asemanatoare. Intre varstele de 29 si 36 de ani, ambele grupuri urmasera o scoala, erau intr-o relatie sau avusesera relatii stabile in trecut. Dar, mai putini adulti nascuti prematur erau angajati sau aveau un job full-time. Mai mult, cei nascuti prematur castigau cu $20,000 mai putin decat cei nascuti la termen.

Problemele neurologice ale adultilor nascuti prematur pot explica aceasta diferenta, dar savantii cred ca de vina este si personalitatea diferita a acestora. Chiar daca aproape toti erau educata, cei nascuti la timp sunt mai motivati sa reuseasca in viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.