Yuppy 19 Martie 2015 15:47
Banii nu aduc intotdeauna fericirea. Un tanar a relatat povestea sa de succes, dar si motivele pentru care a fi milionar nu este neaparat un lucru bun.

Un user al retelei de socializare Quora a postat un raspuns interesant la intrebarea "Merita sa fii putred de bogat?". Iata ce a povestit acesta:

"Am facut 15 milioane de dolari pe cand aveam douazeci si ceva ani, vanzand o companie tech. Am vorbit adesea cu foarte multi oameni despre acest subiect, dar de cele mai multe ori ajungeam la cum sa nu te schimbi dupa ce ai devenit bogat.

A fi bogat este, in mod evident, mult mai bine decat a fi sarac, dar nu este atat de bine pe cat isi imagineaza cei mai multi. In primul rand, unul din avantajele superioare este ca nu trebuie sa iti mai faci probleme in legatura cu banii. Vor fi in continuare lucruri pe care nu ti le vei permite, dar cele mai multe costuri nu vor mai reprezenta o problema.

Dar, exista si un dezavantaj in a fi bogat. "Vai, sarmanul baiat bogat", veti gandi acum, iar asta este unul dintre dezavantaje. Nu iti mai este permis sa te plangi de niciun lucru. Majoritatea oamenilor isi imagineaza ca a fi bogat este un fel de nirvana si nu ai voie sa ai nevoie sau frustrari. Cu toate ca inca esti o persoana umana, oamenii inceteaza sa te mai trateze ca una.

Al doilea dezavantaj este ca aproape toate persoanele vor ceva de la tine acum si este extrem de greu sa iti dai seama daca cineva este dragut cu tine pentru ca te place sau pentru ca esti bogat. Problema devine si mai dificila daca esti singur. Mult succes in a-ti da seama daca o fata sta cu tine pentru bani sau pentru ca te place sincer.

Apoi, vin prietenii si familia. Poate ca relatia cu ei nu se va inrautati, dar cu siguranta va deveni mai complicata. Poate ca iti vor cere bani cu imprumut, ceea ce este intotdeauna o idee prosta. Daca ai de gand sa dai bani, fa-i cadou mai bine. O alta problema este ca nu mai aprecieaza cadourile pe care le faci, avand asteptari mult mai mari acum ca esti bogat. Este foarte ciudat sa te gandesti daca un anumit cadou este prea ieftin sau prea scump.

Toate lucrurile astea se aduna si incepi sa te simti singur. Incepi sa te intrebi daca ai facut alegerea corecta si traiesti constant cu teama ca iti vei pierde mintile si vei cheltui toti bani.

Citeste si:
Gabriela Cristea, despre sacrificiile pe care le face pentru...
Gabriela Cristea, despre...

Un alt lucru pe care oamenii nu il inteleg despre bani este ca atunci cand iti cumperi ceva, o parte buna din placere sta in faptul ca a trebuit sa muncesti mult pentru a-ti permite lucrul respectiv. Acum cand ai bani, a-ti cumpara un Audi nu mai inseamna mare lucru.

Lucrurile sunt extrem de relative. In prima luna te vei simti bine mancand in restaurante scumpe si conducand o masina luxoasa, dar apoi incepi sa te obisnuitesti cu asta si vrei mai mult si mai mult.

Cei mai multi oameni isi imagineaza ca daca devin bogati, viata lor va fi mai buna, iar ei vor fi mai fericiti. Adevarul este ca, de cele mai multe ori, intri inr-o criza de viata serioasa.

Daca esti nefericit acum, nu esti nefericit din cauza banilor. Traieste-ti viata asa cum vrei, fara sa mai folosesti banii ca pe o scuza. Implica-te, fii activ, urmeaza-ti pasiunea."

Sursa: businessinsider.com

Citeste si:
Horoscop săptămânal: La ce trebuie să renunți în intervalul 18-24...
Horoscop săptămânal: La ce...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.