Cum sa iti personalizezi CV-ul, oferind acces direct si imediat la cele mai importante informatii despre tine.

CV-ul este foarte important deoarece reprezinta imaginea si cartea ta de vizita in fata angajatorilor. De obicei, redactam un singur CV, care contine parcursul nostru personal si profesional si care este adaptat pentru toate companiile. Asa cum scrisoarea de intentie trebuie personalizata pentru fiecare post, este indicat acelasi lucru si in cazul CV-ului. Fiecare categorie de CV prezinta intr-o maniera diferita studiile sau experienta profesionala a candidatului. De aceea este foarte important sa adaptam CV-urile in functie de postul vizat, experienta profesionala si studii.

CV-ul pentru un candidat fara experienta

Lipsa experientei nu inseamna ca CV-ul trebuie sa fie gol! Obiectivul CV-ului este de a evidentia aptitudinile si potentialul candidatului. Intr-un astfel de CV, descrierea experientei profesionale este foarte limitata si de aceea este necesar sa se concentreze pe competente, cunostinte, job-uri din timpul facultatii, calificari, munca voluntara, competentele lingvistice, etc.

CV-ul pentru un candidat cu experienta

Acest tip de CV este recomandat persoanelor care au deja 3 – 5 ani de experienta profesionala si care au ocupat un post cu responsabilitati. Acest CV scoate in evidenta reusitele profesionale, solutiile pentru diferite probleme intalnite in companiile unde a lucrat. Studiile au o importanta mai mica decat experienta profesionala.

CV-ul pentru posturi de conducere

Acest tip de CV este recomandat persoanelor care ocupa posturi de conducere. Prin acest CV sunt evidentiate misiunile realizate de un director de departament sau de companie, capacitatea de motivare a colaboratorilor, conducerea unei echipe, rezolvarea problemelor. In consecinta acest tip de CV pune accentul pe competentele profesionale.

Este foarte important sa oferim acces direct si imediat la informatiile cele mai importante, de aceea este bine sa avem un CV personalizat!

Citeste si:
Cum să încurajezi creativitatea la locul de muncă
Cum să încurajezi...

Sursa: eJobs


Alte recomandari pe eJobs:

1. Ce riscam atunci cand mintim in CV ?
2. Cuvinte pe care orice CV ar trebui sa le contina
3. Pregateste-te sa completezi un formular de angajare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.