Pregatirile pentru interviu pot fi stresante si iti pot ocupa mult timp.

Pregatirile pentru interviu pot fi stresante si iti pot ocupa mult timp. Poti pierde zile intregi facand cercetari asupra companiei, gandindu-te la raspunsurile celor mai dificile intrebari posibile si pregatindu-ti portofoliul.

Cu atat de multe de facut, poti uita cu usurinta detaliile practice care contribuie la succesul unui interviu.

Iata in continuare micile amanunte care sunt de cele mai multe ori omise de candidati, in cadrul pregatirii acestora pentru interviu.

Pregatirea „echipamentului” pentru interviu

Pregateste-ti dinainte hainele pe care le vei purta – doar nu vrei ca in ziua interviului sa pierzi timp cautand sosetele sau o camasa curata.

Asigura-te (de preferat, cu o zi inainte) ca hainele sunt perfect curate si fara o cuta si ai grija si de restul tinutei tale: manichiura ingrijita, pantofii lustruiti.

De asemenea, aduna toate materialele importante intr-o mapa, pentru a nu uita nimic – poti include chiar si copii ale CV-ului tau si referinte.

Atentie la respiratia neplacuta

Ia o masa usoara inainte de interviu; un pranz greu digerabil te poate face apatic sau lenes, pe cand o masa usoara sau o gustare te vor asigura ca stomacul nu va incepe sa te roada chiar in timpul discutiei cu intervievatorul despre realizarile tale profesionale.

Daca interviul nu are loc in a doua parte a zilei, nu te atinge de alimente precum ceapa si usturoiul. In orice caz, asigura-te ca ai o dantura ingrijita si o respiratie placuta inainte de a intra la interviu.

Stii cu exactitate unde trebuie sa ajungi?

Ziua interviului nu este momentul potrivit pentru a incerca o noua scurtatura spre sediul companiei sau pentru a cerceta zona, daca nu iti este cunoscuta.

Citeste si:
Vlad Prioteasa, fondator Gift Idea, ne povestește cum este...
Vlad Prioteasa, fondator Gift...

Asigura-te ca stii cum sa ajungi la interviu si, eventual, cu o zi inainte, fa acest drum. De asemenea, afla cu precizie cladirea, etajul si eventual biroul unde va avea loc interviul, in cazul unei companii mari.

Daca ai noroc, vei fi intampinat de receptionista in momentul cand vei intra pe usa firmei si vei fi condus; altfel, va trebui sa te descurci singur, asa ca asigura-te ca stii unde sa ajungi.

Fii „ochi si urechi” la tot ceea ce se intampla in jurul tau

Cand vine vorba despre interviu, ceva mai multa atentie nu strica.

Poti considera ca interviul incepe in momentul in care ai ajuns la firma, asa ca fii „ochi si urechi” la tot ce se intampla in jurul tau. Oricare din persoanele din jurul tau poate fi chiar intervievatorul, asa ca fii foarte atent si comporta-te cat mai bine. Fii amabil si politicos cu toate persoanele pe care le intalnesti, incepand cu paznicul de la intrare, pana la receptionist(a).

Citeste si:
Primul tău job: Top 3 aspecte importante pe care trebuie să le ştii
Primul tău job: Top 3 aspecte...

Daca intri in discutie cu persoane necunoscute, fii cat mai agreabil si politicos – retine ca nu este momentul potrivit pentru a te plange de „mirosul neplacut de la intrare” sau de cat trebuie sa astepti la lift.

In cele din urma, dar nu mai putin important, tine-ti telefonul inchis pe parcursul intregului interviu.

Sursa: eJobs.ro

Citeste si alte articole pe eJobs:

1. Sfaturi utile pentru un interviu
2. 11 reguli pentru o negociere desteapta
3. Cum sa te porti la un Interviu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.