Un an. Aproximativ atat dureaza sa obtii un job de top.

Un an. Aproximativ atat dureaza sa obtii un job de top. Si pentru ca ti-am dat raspunsul chiar de la inceput, in continuare voi detalia asupra lui si a implicatiilor sale.

In primul rand, vreau sa fac diferenta dintre un job OK si un job de top. Un job OK este cel care iti satisface nevoile esentiale. Este cel in care:

• Ai un salariu corespunzator cu experienta ta;
• Activitatea ta este relativ interesanta;
• Compania in care lucrezi este decenta.

Daca esti o persoana inteligenta si pusa pe treaba, in piata romaneasca delocuri de munca

de azi poti obtine un job OK in 2-3 luni. Este suficient sa urmaresti o perioada de timp cateva site-uri de recrutare si sa aplici la joburile care ti se par interesante, cu un CV decent, sa stii cam ce vrea un angajator de la tine si sa te vinzi corespunzator la interviurile prin care vei trece.

Un job de top este cel care iti deschide oportunitati majore de prosperitate si implinire. Un job de top este cel in care:

• Ai un salariu corespunzator cu experienta ta;
• Activitatea este una de care esti cu adevarat pasionat;
• Compania in care lucrezi este un angajator de top;
• Te potrivesti foarte bine cu cultura companiei si cu stilul managerului tau direct;
• Posibilitatile de invatare si promovare profesionala sunt reale.

Este jobul la care cu totii visam si pe care foarte putini ajungem sa il avem vreodata. Iar acest lucru se intampla pentru ca tratam procesul de angajare atat de superficial incat doar cu foarte mult noroc avem sansa sa obtinem ceva peste un job OK.

Pentru a obtine un job de top ai nevoie de:

• O imagine clara e ceea ce vrei. Este important sa te intelegi foarte bine pe tine, sa intelegi ce fel de job ti se potriveste manusa si sa il tintesti pe exact acela.
• O cautare de lunga durata. Joburi exact cum iti doresti nu apar in fiecare zi. Ai nevoie sa cauti mult mai mult timp si sa nu cedezi in fata altor tentatii care apar.
• Strategii active de cautare. Ai nevoie sa cunosti persoane cheie, sa te faci vazut si auzit, sa iti dezvolti treptat reteaua de cunostinte.
• Abilitatea de a te vinde la maxim la interviu. Este important sa demonstrezi o viziune de cariera, un caracter puternic si potential de dezvoltare.

Citeste si:
Câți bani câștigă Dana Roba, după ce s-a întors la muncă: „Le dau...
Câți bani câștigă Dana Roba,...

Toate aceste ingrediente cer nu numai efort, dar si foarte mult timp, de unde si durata de aproximata la un an necesara pentru a obtine un job de top. Planificarea si perseverenta sunt elementele cheie. Lectia este simpla: incepe sa iti pregatesti terenul pentru un job de top cu mult inainte de momentul in care vrei sa il ai.

Fa acest lucru si vei avea acces la ceva unic: o cariera.

Succes!

Autor: Eduard Ezeanu

Eduard Ezeanu este Career Coach pentru Career Experts, primul centru privat de consultanta in cariera din Romania. Prin serviciile sale, el asista persoane de la studenti la profesionisti seniori, in alegerea, angajarea si avansarea in cariera.

Sursa: eJobs

Citeste si alte articole pe eJobs:

1. Iti pregatesti demisia? Gandeste-te mai bine!
2. Cum sa iti accelerezi construirea unei cariere de succes?
3. Cel mai bun moment sa te angajezi

Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.