Exista mai multe motive pentru care un interviu sa nu mearga asa cum ti-ai dori...

Exista mai multe motive pentru care un interviu sa nu mearga asa cum ti-ai dori - poti face greseli pe care ai fi putut sa le eviti, ca de exemplu: sa intarzii, sau pur si simplu, fara nici o explicatie clara, sa nu existe nivelul potrivit de comunicare intre tine si angajator.

Nu intra in panica - poti salva interviul, urmand cativa pasi importanti.

Primul pas: Zambeste. Limbajul corporal joaca un rol deosebit de important intr-un interviu - daca iti relaxezi umerii si zambesti larg, si tu si intervievatorul va veti simti mai confortabil si in plus, te vei simti plin de energie si increzator, ceea ce cu siguranta te vor ajuta. Alti pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a recupera un interviu:

5 modalitati pentru a salva un interviu pierdutPune intrebari intervievatorului

Daca simti ca nu poti raspunde intrebarilor intervievatorului in maniera dorita de acesta, incearca o schimbare de tactici - pune cateva intrebari intervievatorului.
Indreptand atentia discutiei pentru cateva momente spre intervievator, vei reusi sa te aduni si sa iti formulezi niste raspunsuri clare si, de asemenea, ii vei da ocazia acestuia sa iti explice mai bine ce informatii doreste sa obtina de la tine.

Trebuie sa ai cateva intrebari deja formulate, pe care sa le tii minte in momentul interviului, ca de exemplu:

• Ce anume va place cel mai mult sa faceti in aceasta companie?
• Cum ati descrie mediul de lucru din aceasta companie?
• Cum arata o zi obisnuita in cadrul acestui departament?

Obtine feedback-ul intervievatorului

Daca intervievatorul pare plictisit sau este distant in timpul interviului, nu este totul pierdut.
Gandeste-te daca raspunsurile pe care le dai sunt in directia pe care o urmareste intervievatorul - astfel, te poti concentra asupra lucrurilor potrivite pe care trebuie sa le spui si poti evita sa vorbesti pe langa subiect.

Daca nu ai inteles exact care este intrebarea sau daca aceasta nu a fost clar formulata, cere cateva clarificari intervievatorului. Daca, in continuare, simti ca interviul nu decurge asa cum ar trebui, poti intreba angajatorul direct daca are anumite temeri cu privire la posibilitatea de a te angaja sau intrebari la care i-ai putea da niste raspunsuri.

In cazul in care intervievatorul pare plictisit sau distrat, trebuie sa retii ca este important sa afli motivele care stau in spatele unui astfel de comportament.

Magulirea iti deschide orice usa

Toti oamenii, inclusiv intervievatorii, se simt bine atunci cand sunt apreciati de cei din jur.
Pentru a-ti bine-dispune angajatorul, fa-i un compliment, spune cateva cuvinte frumoase despre companie, birou sau orice ar putea sa-i faca placere sa auda - aceasta demonstreaza ca esti o persoana cu o atitudine pozitiva, calitate foarte des cautata de catre manageri la persoanele care candideaza la un job. De asemenea, vei dovedi ca esti bine pregatit, ca te-ai documentat in privinta companiei, ceea ce, cu siguranta, iti va conferi un avantaj.

Trebuie insa sa fii atent la urmatoarele aspecte: complimentele nu trebuie sa fie prea evidente, prea numeroase sau prea personale (intervievatorul nu va lua in serios observatiile tale asupra tunsorii sale "grozave"). Este de preferat sa faci complimente simple, dar sigure, referitoare la companie, de exemplu: "cat de prietenoasa pare atmosfera de la birou".

Se poate ca nu din cauza ta sa nu mearga bine interviul

Daca simti ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta pentru ca interviul sa decurga cat mai bine, dar atmosfera este tot rece si anosta, iata sfatul nostru: "Prezinta-te cat mai bine, si treci mai departe".

Este posibil ca intervievatorul sa aiba anumite probleme personale sau de sanatate, sau pur si simplu sa aiba o zi proasta, sau alte motive care nu au nici o legatura cu tine.
Retine ca trebuie sa ai incredere in tine si nu te lasa demoralizat de o eventuala nereusita in cadrul unui interviu - straduieste-te ca totul sa decurga cat mai bine si nu te ingrijora in privinta lucrurilor pe care nu le poti controla.

Foto: skins.be


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.