Daca esti la fel ca majoritatea oamenilor, cariera ta a avut puncte de varf si de cadere. Cand ai ajuns intr-un punct de cadere, te-ai intrebat in mod natural daca intr-adevar esti in domeniul potrivit. A-ti parasi vechiul post pentru ceva nou suna atragator, dar chiar ai nevoie de o noua slujba? Poti sa descoperi ca o mica schimbare va face ca postul tau curent sa para satisfacator din nou.

Gandeste-te la componentele tangibile si intangibile ale unui post, de care ai nevoie pentru a-ti face munca cu placere. Este postul tau o alegere proasta incompatibila cu personalitatea ta? Sau iti place de fapt munca pe care o faci, dar anumite aspecte ale zilei de lucru te deranjeaza? Treci in revista punctele de pe lista de mai jos, si adauga propriile tale criterii pentru a descoperi ce trebuie sa se schimbe astfel incat sa muncesti din nou cu placere.

As putea sa ma bucur mai mult de postul meu actual daca:

- As avea mai multa autonomie si as putea sa iau mai multe decizii.

- As primi mai multa directie si supraveghere din partea superiorilor mei.

- As avea mai mult contact cu oamenii.

- As avea mai putin contact cu oamenii.

- As primi mai multa recunoastere pentru munca mea.

Da-i postului tau inca o sansa inainte sa va despartiti.- As avea un program diferit de lucru.

- As avea un birou in loc de cub.

- As primi o marire de salariu.

- Nu as fi nevoit sa calatoresc atat de mult.

- As avea ocazia sa calatoresc mai mult.

- As fi promovat.

- Nu as avea atat de multe responsabilitati.

- As putea sa deleg cateva sarcini altei persoane.

- As primi provocari profesionale mai mari.

- As putea schimba mediul fizic in care lucrez.

- As avea un mentor.

- As lucra intr-un departament diferit.

- As avea un alt sef.

Exista vreo posibilitate de a realiza aceste modificari in cadrul postului tau curent? S-ar putea sa te uimeasca faptul ca pana si cateva schimbari marunte in postul tau pot face diferenta intre a-ti tolera slujba si a te bucura de ea cu adevarat. Gaseste o modalitate de a discuta cu supraveghetorul tau despre posibilele schimbari. Daca esti un lucrator pretuit, angajatorul tau s-ar putea sa fie nerabdator sa-ti indeplineasca dorintele pentru a evita sa te lase sa-ti cauti implinirea profesionala in alte parti. Prezinta-ti situatia intr-un cadru castig-castig care sa demonstreze cum pot schimbarile pe care ti le doresti sa-i ofere si angajatorului un beneficiu.

Realizarea unei schimbari de cariera este o decizie serioasa. Fara sa te gandesti bine inainte la ceea ce ai nevoie pentru a fi fericit, aceleasi puncte vulnerabile pot aparea si la noul loc de munca. S-ar putea sa descoperi ca ai deja slujba perfecta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.