Pe 14 Septembrie, la Atelierul de Productie, The Fresh aduce pe aceeasi scena NIGHTMARES ON WAX Soundsystem si DJ CAM pentru o noapte de beat-uri hip hop, house, electro-funk, disco si jazz.

Pe 14 Septembrie, la Atelierul de Productie, The Fresh aduce pe aceeasi scena NIGHTMARES ON WAX Soundsystem si DJ CAM pentru o noapte de beat-uri hip hop, house, electro-funk, disco si jazz. In line-up vor fi prezenti autohtonii Tzuc si Dalvador Sali. Intrarea va fi 20 lei pana la miezul noptii si 30 lei dupa.

NIGHTMARES ON WAX (Warp Records / Wax On Records)

George Evelyn, cunoscut sub numele de Nightmares on Wax sau DJ EASE si-a inceput cariera muzicala in orasul britanic Leeds prin apartenenta la o trupa de breakdance locala. Intalnirea cu Kevin Harper a.k.a Boy Wonder pentru hitul “Dextrous”, a dus la lansarea in 1991 sub marca Warp Records a primului album Nightmares on Wax – ‘A word of science’, imbinare de sunete electronice, beat-uri de hip hop si unde electro-funk.

In 1999 apare primul album ‘Carboot Soul’ scos la lumina de casa de productie americana Matador. In 2000, DJ Ease produce pentru grupul De La Soul o prima piesa noua (Sound of N.O.W’) dupa multi ani de tacere ai pionerilor hip-hop-ului. Doi ani mai târziu, Evelyn scoate cel de-al patrulea LP (‘Mind elevation’). Urmeaza: ‘In a Space Outta Sound’ in 2006, ‘Thought so..’ in 2008, si ‘Coming Home’ in 2009.

In momentul de fata Harper isi dezvolta separat cariera de DJ in timp ce Evelyn , impreuna cu Robin Taylor Firth, producator si detinator al label-ului spaniol Blanco Music, formeaza in continuare sunetul Nightmares on Wax.

DJ CAM (Inflamable / Studio !K7)

Cu puternice influente de jazz si o stabila baza hip-hop, DJ Cam (Laurent Daumail) si-a inceput cariera in 1995 cu melodia ‘Underground Vibes’, produsa de Street Jazz Productions, mai tarziu denumita Inflamable. Aparitia a fost facuta in cadrul productiei La Yellow 357 alaturi de Dimitri From Paris, si a fost momentul de nastere al unui artist extrem de puternic in influente si sound pentru intreaga productie muzicala din Franta si nu numai.

In 1996 a aparut albumul ‘Substances’, iar in 2002 ‘Soulshine’, dupa care in acelasi an un real succes a fost inregistrat de catre artist cu melodia ‘Summer in Paris’. In 2007 a urmat albumul ‘ Lost and Found’, iar in 2011, ultima creatie de acest gen denumita ‘Seven’, care alaturi de ‘Substances’ de la inceputul carierei sale, arata acel sound cu influente jazz si hip hop care l-au consacrat si in 1995 drept unul din fondatorii scenei trip-hop/ electro. Acest ultimul album ofera o viziune noua, un ton melancholic si sound special, cu inspiratie vadita Radiohead.

Citeste si:
7 recomandari pentru un weekend prelungit
7 recomandari pentru un...

LINEUP:


  • NIGHTMARES ON WAX

  • DJ CAM

  • Dalvador Sali

  • Tzuc

INTRARE: 20 lei – pana in ora 00:00 30 lei – dupa ora 00:00


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.