Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) impreună cu Primaria Sectorului 1 organizeaza - CINEMA IN PARC - eveniment ce va avea loc in Parcul Bazilescu din Capitala, in fiecare seara, incepand cu ora 22.00, in perioada 18-25 iulie. Intrarea este libera.

Astfel, in prima seara publicul bucurestean este invitat la Taverna Soul Kitchen, in regia Fatih Akin, comedie ce a obtinut in 2009 Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Venetia 2009, in 2010 fiind nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film. Programul continua in cheie comica, cu Jaf...la Turnul Mare / Tower Heist urmarindu-i pe Ben Stiller si Eddie Murphy, angajati ai unui complex de lux, in incercarea lor de a se razbuna pe un escroc miliardar de pe Wall Street care le-a furat fondul de pensii.

Nominalizat la Festivalul de Film de la Venetia, categoria Leul de Aur si la Premiile Academiei Europene de film la categoria Premiul Publicului pentru cel mai bun film, Nevasta la putere / Potiche o are ca protagonista pe Catherine Deneuve, interpretand rolul unei femei nevoite sa preia fraiele afacerii de familie, situatia complicandu-se cand realizeaza ca liderul de sindicat este un fost iubit al ei, Maurice Babin interpretat de Gerard Depardieu.

CINEMA iN PARC aduce publicului si proiecții precum Gianni si femeile/ Gianni e le Donne, productie italiana semnata de Gianni di Gregorio, cu Kitty Cepraga intr-un rol extrem de provocator si Cumplit de fericita / Happy, happy, in regia lui Anne Sewitsky, comedie ce a obtinut Marele Premiu Sundance 2011.

Lista titlurilor contine si filme romanesti: Naaa, comedie în regia lui Jesus del Cerro si Virgil Nicolaescu ce a obtinut Premiul Publicului pentru filmul romanesc cu cu cel mai mare succes la box office in 2011 – Premiile Gopo 2012, Visul lui Adalbert, o comedie neagră semnata de Gabriel Achim, Tatal Fantoma, in regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iures Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Mirela Oprisor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.