Marti, 19 noiembrie, va avea loc Etapa de Mixologie, unul dintre cele mai asteptate evenimente din cadrul Barmaniada 2013. Cea de-a patra proba a competitiei, care va fi gazduita de Club Fabrica, incepand cu orele 19.00, va reuni intr-o atmosfera creativa si energica cei mai talentati barmani mixologi din tara.

Etapa de Mixologie va pune la incercare nu numai acuratetea tehnicilor folosite de concurenti, dar si creativitatea si atitudinea acestora in prepararea si prezentarea unor cocktail-uri aparte.

Competitia va fi compusa din doua probe. Prima dintre acestea, Quick Mix, va consta in pregatirea unui Tiki Cocktail, fiind urmarite aspecte precum balansul bauturii, modul de decorare si originalitatea retetei. Iar cea de-a doua, Concept Cocktail, va aduce atat participantilor, cat si juriului experiente cu totul noi. De la ingredientele folosite si pana la modul de preparare sau prezentare, concurentii au libertatea de a-si pune in practica cele mai neobisnuite idei. Bauturile astfel pregatite pot deveni chiar o sursa de inspiratie pentru cele mai cosmopolite meniuri.

Invitat special

Surpriza serii va fi Stanislav Vadrna, unul dintre cei mai apreciati barmani ai momentului, la nivel mondial. Originar din Bratislava, Slovacia, Stanislav a devenit o personalitate a bartendingului, iar in prezent sustine traininguri in intreaga lume, impartasindu-si pasiunea si cunostintele. Este fondator al scolii internationale Analog Bartending Institute si sustinator al filosofiei japoneze ichi-go ichi-e. El incurajeaza profesionistii din domeniu sa profite de fiecare moment si sa ofere tuturor clientilor experiente deosebite.

Daca in anii trecuti i-am avut ca invitati la proba de Mixologie pe Angus Winchester, Thomas Aske si Marian Beke, anul acesta va prezentam o alta legenda a domeniului – Stanislav Vadrna, cunoscut pentru stilul si atitudinea sa, prin care reuseste sa transmita valorile ospitaliere barmanilor din toate colturile lumii. Scopul competitiei Barmaniada este de a oferi experiente educative tuturor celor implicati, de la participanti pana la juriu si vizitatori. De aceea, punem pasiune in fiecare etapa, iar eforturile ne sunt rasplatite prin bucuria de a avea alaturi de noi astfel de profesionisti renumiti.”, a declarat Bogdan Nicolae, organizator Barmaniada 2013.

Premii si jurizare

Concurentii vor fi atent evaluati de membrii juriului, care vor puncta stilul de lucru, creativitatea, conceptul bauturilor, dar si aptitudinile de comunicare si prezentare a cocktail-urilor. Comisia, prezidata de Stanislav Vadrna, va fi compusa din Matt Highley, Mihai Fetcu, Marjan Kukuneshosky, Dan Anghel, Costin Gache si Bogdan Nicolae.

Citeste si:
A fost desemnat barmanul anului 2012
A fost desemnat barmanul...

Castigatorii etapei, cei mai buni barmani mixologi desemnati de juriu, vor ocupa podiumul, primind premii in valoare de 500 Euro, 250 Euro si 150 Euro.

Barmaniada continua sa ofere barmanilor sansa de a accepta noi provocari si de a face schimb de experienta. In cadrul fiecarei editii, juriul evalueaza cu atentie cunostintele, indemanarea si profesionalismul participantilor, incurajand dezvoltarea intregului domeniu. Urmatoarele etape se vor desfasura astfel:


  • Entertainment – 17 Decembrie

  • Barista – 21 Ianuarie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.