Noaptea Lunga a Filmelor Scurte a ajuns la a 5-a editie. Pe 8 iunie, scurtmetrajele ultimului an isi exerseaza magia intr-o singura noapte, la ShortsUP. Premiatele la Oscar, Bafta, Sundance, Chicago Film Festival sau L.A Shortfest ghideaza cea mai lunga calatorie nocturna in lumea cinema-ului in doze mici.

Filmele prind viata la granita dintre real si fantastic, acolo unde conventiile se destrama si fiecare poveste e o transformare. Anul acesta programul Noaptea Lunga a Filmelor Scurte travereaza in forta cateva zeci de tari si genuri cinematografice diverse pentru a antrena cinefilii intr-un exercitiu colectiv de imaginatie. Intre apus si rasarit de soare, 2000 de spectatori vor experimenta ce inseamna sa visezi cu ochii deschisi, in compania celor 6 ore de comedii, animatii, filme de aventura, filme fantastice sau drame intense.

Unul din scurtmetrajele-vedeta ale evenimentului este Curfew (r. Shawn Christensen, SUA, 2012), proaspat castigator al premiului Oscar. O drama emotionanta despre ziua in care viata lui Richie ia o turnura radicala, atunci cand e nevoit sa aiba grija de nepoata in varsta de 9 ani. Dupa ce a smuls din zbor peste 70 de premii internationale printre care trofeul Sundance Film, animatia super-premiata Oh Willy (r. Emma De Swaef, Marc Roels, Belgia/ Franta/ Olanda, 2012) poposeste la ShortsUP. Cateodata e nevoie de ani de rataciri ca sa-ti gasesti locul in lume. Willy se intoarce in comunitatea de nudisti in care a crescut pentru a-si vizita mama bolnava si, napadit de amintiri, decide sa se refugieze in padure.

Castigatorul marelui premiu la Chicago International Film Festival, scurtmetrajul Intoarcerea (r. Shay Levi, Israel, 2012) ne duce la limita dintre doua spatii culturale total diferite cu o poveste despre apartenenta si transformare. Un tanar revine in orasul natal din Israel dupa o calatorie in India si realizeaza ca nimic nu mai poate fi la fel.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2013 are loc la Turbohalle, cel mai mare spatiu urban fost industrial dedicat evenimentelor culturale neconventionale. Proiectiile vor rula inauntru, in 2 spatii paralele, dar experienta ShortsUP se prelungeste in exterior, pe terasa Turbohalle, unde Electric Brother exploreaza muzical istoria filmului printr-un Dj set cu vibe-uri disco, eclectice, retro, soul si r'n'b. Tot afara, sub cerul instelat, cinefilii vor avea la dispozitie o zona de ”antrenament ludic” animata de live performance si jocuri de societate.

Citeste si:
Marele Picnic Cinematografic ShortsUP, in Gradina Botanica
Marele Picnic Cinematografic...

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte sunt puse in vanzare prin MyTicket si Eventim la pretul de 30 de lei sau la eveniment, la pretul de 35 de lei. Mai multe detalii pe www.shortsup.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.