Peugeot are toate sansele sa devina cea mai apreciata masina a anului. Cu un design indraznet, minimalist si un motor V8 hibrid de 3,7 litri care dezvolta 600 de cai putere are si de ce.

Salonul Auto de la Paris e prilejul perfect pentru constructorii de masini sa isi etaleze cele mai noi modele sau concepte si sa isi prezinte cele mai recente face-lifturi. Este si cazul lui Peugeot care a tinut bine ascuns conceptul Onyx pana foarte aproape de deschiderea Salonului. Aflati pe teren propriu, francezii au inscris la capitolul impresie artistica.

De fapt, ce nu ar putea fi spectaculos la un model construit in asa fel incat sa strige “eficienta” prin toti "porii". De la materiale reciclabile la o ingenioasa intrebuintare a amestecului de materiale conventionale cu fibra de carbon, Peugeot Onyx este un concept realizat in ton cu frustrarile climaterice. Astfel, usile si aripile laterale, realizate manual din cupru par sa se imbine perfect cu panourile din fibra de carbon vopsite in negru mat. Plafonul si geamurile sunt produse dintr-un material acrilic usor, pentru a face din Onyx o masina cat mai usoara. Peugeot cantareste, prin urmare, doar 1.100 de kilograme.

Designul indraznet nu este singurul Ass din maneca al francezilor de la Peugeot. Au lucrat binisor si sub capota, modelul fiind dotat cu un motor V8 de 3.7 litri care poate dezvolta cu usurinta 600 de cai putere. Vorbim, bineinteles de un motor hibrid are lucreaza in tandem cu un propulsor electric de 80 CP pentru a genera un consum mediu de doar 4 litir/100 km, ceea ce nu este rau deloc.

Mai multe imagini cu noul concept Peugeot Onyx puteti vedea in GALERIA FOTO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.