Luna trecuta v-am prezentat noul Mercedes SL 63 AMG, versiunea de performanta a noii game SL. Dar, oricat de suficienti ar parea cei pana la 564 CP, nu este de ajuns pentru cei mai pretentiosi clienti Mercedes.

Si stiti de ce? Oricat ar incerca producatorii sa aplice reducerea numarului de cilindri si a capacitatii motoarelor la modele de varf, intotdeauna se vor gasi clienti care sa ceara cantitate, pe langa calitate. Mirajul unui V12 de 6 litri nu va disparea niciodata pentru cei care n-au probleme cu banii. Si cer V12 pentru ca nu li s-a oferit pana acum V14…

Noul Mercedes SL 65 AMG ofera ce are Mercedes AMG mai bun in momentul asta si ce-a avut mai bun dintotdeauna. Un SL super preparat, cu un sanatos V12 de 6 litri, biturbo. Masina arata fenomenal cu tratamentul AMG, in asa fel incat pot sa ignor in mare parte faptul ca farurile tot nu arata cum ar trebui.

Motorul produce 630 CP si 1.000 Nm, valori care anunta o acceleratie de vis.Pana la urma, noul Mercedes SL 65 AMG produce cu 18 CP mai mult decat generatia anterioara si nu este chiar departe de cei 700 CP ai lui Lamborghini Aventador.

Chiar daca Mercedes SL 65 AMG cantareste aproape doua tone, consumul mediu este de 11,6 litri/100 km, cu 2,4 litri mai putin decat modelul anterior.

Mercedes SL 65 AMG

Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in 4 secunde (cu doar 0,2 secunde mai bine decat SL 63 AMG), iar 200 km/h sunt atinsi in 11,8 secunde, cu plecare de pe loc. Viteza maxima este limitata la clasica valoare a nemtilor, 250 km/h.

Arabii sunt in extaz si deja se gandesc cu ce sa-l orneze, aur sau diamante?

sursa: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.