Eu i-am spus "facelift", pentru ca asta este, dar denumirea oficiala este Rolls-Royce Phantom Series II. Adica Rolls-Royce Phantom a primit o reimprospatare pentru toata gama.

Era nevoie de asta? Da, chiar daca Phantom este in continuare definitia luxului suprem in materie de masini si, practic, nu are concurenta. Maybach nici nu s-a apropiat vreodata de succesul lui Phantom si oricum, la momentul asta, este pe moarte. In orice caz, seicii din tarile golfului aveau nevoie de o noutate, un motiv sa renunte la vechiul Phantom pentru unul mai nou.

Phantom a fost lansat in 2003, adica acum 9 ani. Atunci, eu aveam doar cateva luni de presa auto in spate. O gramada de timp, care insa n-a trecut la fel peste Phantom ca in cazul altor modele. Dar, cum spuneam, seicii au nevoie de un motiv..

Trebuie insa sa recunosc faptul ca faceliftul il avantajeaza. Partea frontala a fost redesenata, farurile (integral cu lumini LED) schimba destul de mult aspectul masinii, la fel si zona inferioara. In rest, modificari pe care doar posesorii (si soferii acestora) le simt: noi sisteme de asistare, control imbunatatit pentru sistemul multimedia, update pentru navigatie, noi functii pentru sistemul de asistare la parcare, etc.

Motorul a ramas acelasi: V12 de 6,7 litri, care produce 460 CP, cuplat acum la o noua cutie de viteze automata, cu 8 trepte, diferentialul spate fiind, de asemenea, unul nou. Britanicii psun ca nivelul consumului a scazut, cam cu un litri/100 km. Ma indoiesc ca va observa cineva.. dar la nivel de imagine da bine sa spui asta.

Cam asta ar fi, am scris articolul mai mult ca sa va arat galeria foto

Galerie foto cu Rolls Royce Phantom Facelift aici

multumim motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.