O multime de articole in perioada asta, despre cum si-a inselat Clarkson publicul pentru ca nu el era la volan in timpul unor scene spectaculoase. Informatia a venit, se pare, de la niste fosti angajati Top Gear. Probabil pe principiul “ne-ati dat afara, noi dam din casa”.

Ce ma uimeste pe mine este usurinta cu care fabricantii de stiri de la noi se arunca pe un aparent senzational. “Secretul” lui Clarkson nu-i, de fapt, nici un secret. Omul e un showman, in primul rand. Unul de neegalat. Nu este pilot profesionist, dar are atat de multa experienta incat isi permite sa faca, datorita si conditiilor care i se ofera, cam orice.

Ce inseamna asta? Pai citesc faptul ca - soc! - nu Clarkson era la volan cand a atins peste 320 km/h la volanul unui Murcielago. Asa zice Gandul.info. Care ne mai spune si ca “Fanii care îl respectau pe Jeremy Clarkson, numidu-l un geniu în ale automobilelor, sunt nevoiţi să se confrunte cu o mare dezamăgire".

Fraze pompoase si fara sens. Clipul il aveti mai jos. Si eu va intreb.. ce e atat de spectaculos, de greu de facut in clipul asta? Oricine poate atinge 330 km/h daca are la dispozitie o pista izolata, suficient de lunga! Pana la urma e suficient sa accelerezi pana nu mai poate masina si sa ai grija de volan.

Deci, ce era sa greu de facut, incat Clarkson sa nu poata face? Ce e asa ciudat ca, uneori, pilotii profesionisti sunt la volan? E un intreg proces, e ca si cum ai face un film. Se filmeaza in diferite perioade, la diferite ore, poate Clarkson nu e acolo mereu. Ce-i asa ciudat? Sunt fanii dezamagiti ca omul nu presteaza ceea ce vad ei? De ce n-ar face-o? Un derapaj controlat? Pai e circuit, Clarkson exerseaza pana-i iese. Tuturor ne-ar iesi, dupa mai multe sau mai putine incercari.

Omul nu e pilot profesionist si nici nu incerca sa treaca drept unul. De-aia testul final, cel de timp, este facut de The Stig, care, oricine ar fi el, e pilot profesionist. Clarkson e showman si un sofer cu foarte multa experienta. Care lucreaza dupa un program. Cand are timp sa faca show cu masina o face, cand timpul dicteaza ca e mai bine cu pilot profesionist, o face pilotul. De unde atata dezamagire?!

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

multumim: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.