O colectie foarte interesanta de poze cu circuitele de teste construite si folosite de Opel de-a lungul timpului. De-asta am zis ca merita sa le vedem.

Practic, aceste teste au inceput in cadrul uzinei din Russelsheim inca din 1903, pe un circuit oval, de dimensiuni mici. Apoi, in 1920, Opel a inaugurat o pista speciala de teste, cu 1,5 km lungime, pe care se putea atinge pana la 140 km/h. Astazi, circuitul poate fi vizitat.

In 1966, Opel a inceput constructia centrului din Dudenhofen, aflat la 50 km de Russelsheim, centru modificat si marit in permanenta de-a lungul timpului, astfel incat, acum, a ajuns sa aiba 60 de kilometri de piste de testare, de la suprafete pentru masurarea nivelului de confort si de zgomot, piste de “ tortura ”, trasee montane si pana la circuitul de mare viteza.

Aceste centru, imens din cate imi dau seama si din cate vedem in poze, cuprinde o statie de alimentare care furnizeaza 18 tipuri de carburanti, plus statii de alimentare pentru masinile electrice.

O echipa de 300 de oameni lucreaza la gestionarea activitatii in acest centru de teste. Un sistem complex controlează traficul si autorizatiile de acces pe piste si pune la dispozitie informatii exacte cu privire la conditiile meteorologice.

O alta echipa, cea de gestionare a evenimentelor, permite şi accesul publicului in zona. Si face acest lucru cu un mare succes: in prezent, centrul de testare Dudenhofen este vizitat anual de pana la 10.000 de persoane cu ocazia evenimentelor si a cursurilor de perfectionare pentru şoferi.

Va las cu o colectie de poze foarte interesante, in care o sa vedeti oameni cu cronometre, teste de viteze cu a treia roata, cum aratau pistele cu denivelari si cum arata acum complexul constructorului german.

Vezi aici galeria foto cu Circuitul de Teste Opel de la Russelsheim

multumim: motorstory.ro

Citeste si:
Dacia Spring a primit un rating de 5 stele în cadrul testelor Green...
Dacia Spring a primit un...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.