Va imaginati voi ca Bucurestiul are deja o prima statie de incarcare pentru masinile electrice?! Am vazut la tv, este la Piata Unirii si azi a fost inaugurarea. Cu politicieni, promisiuni de la Ministrul Mediului, demonstratie pe un Mitsubishi iMIEV..

Da, ma surprinde ca s-a inaugurat atat de repede, partener fiind si Mitsubishi, care vinde modelul electric iMIEV. Statia a costat 36.000 euro, adica exact cat o masina electrica. S-au facut si niste calcule. Stiti cum e treaba, ca sa incarci complet bateriile ai nevoie de 6 ore. Mult, nimeni nu va sta chiar atat in magazin la Unirii. Partea buna este ca o incarcare aproape completa, adica pentru 100 km, costa maxim 6 lei, exact cat un litru de benzina.

Ce sa zic, e ok ca avem asa ceva, pentru ca atata timp cat nu ai prize si in locuri publice, oamenii nu vor cumpara masini electrice. Pe de alta parte, am spus-o de o gramada de ori, nimeni nu va da 36.000 euro pe o masina de clasa mini, cu maxim 160 km autonomie. Bine, doar vreun excentric ecologist si un minister care o cumpara din bani publici, mai mult pentru imagine.

In rest, cred ca singurele masini electrice care circula acum in Bucuresti sunt cele doua de drive-test, de la Citroen (C-Zero, 36.642 euro) si Mitsubishi (iMIEV, 36.640 euro).

SURSA: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.