Statistic vorbind, la fiecare doua ore se fura o masina, in Romania. Mult, mai ales ca nu stiu cate ajung sa fie recuperate. Majoritatea cred ca ajung peste granita sau, dupa caz, ajung sa fie vandute pe bucati.

Cele mai furate masini sunt… Daciile! Intotdeauna au fost. La un moment dat, cele vechi (1310, berlina) erau furate pe banda rulanta, pentru ca era simplu si in cateva ore erau si dezmembrate complet. Se gaseau “scheletele” prin diferite lacuri d elanga Bucuresti. Acum, Logan are aceeasi soarta, in mare parte este cea mai furata masina din Romania din cauza faptului ca are si cea mai mare densitate.

Urmeaza apoi marcile germane. In ordine, Volkswagen, BMW, Mercedes si Audi sunt cele mai furate, dupa Dacia. Urmate de Renault.

In primele 3 luni ale acestui an au fost furate 1.060 de masini la nivelul intregii tari, 355 in Bucuresti, 65 in Constanta, 33 in Cluj.

Exemplu dat de politisti. Hotul intra in masina si nu-i ia mai mult de 30 de secunde sa porneasca o masina gen BMW X6 (foarte cautata de hoti). Asta apropo de ce spuneam eu aici, ca sistemul de alarma nu te ajuta deloc. Daca hotul porneste o asemenea masina in 30 de secunde, va imaginati ca-i ia si mai putin sa intre in ea. Fara sa declanseze alarma. Si chiar daca ar decloansa-o, in 30 de secunde n-ai timp sa intervii (ca proprietar). Iar trecatorii/martorii nu vor interveni pentru tine.

multumim: motorstory.ro via gandul.info


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.