Aproximativ 48% dintre soferi nu se simt in siguranta in trafic din cauza comportamentului agresiv al celorlalti soferi. In acelasi timp, 86% dintre soferi nu se considera agresivi

sursa articol + sursa foto: Iñi Piñi via flickr.com

In proportii diferite, marea majoritate suntem agresivi in trafic. De la o manevra brusca, slalomul sustinut, injuraturi, semne etc. Desigur, unii sunt agresivi pentru ca sunt efectiv cretini si le-ar prinde bine pauze dese de permis, iar altii sunt agresivi pentru ca s-au saturat de nesimtirea primilor.

Asa ca vreau sa va intreb, voi cat de agresivi sunteti la volan?

Incep eu. Fac parte din a doua categorie mentionata mai sus. Ma enerveaza nesimtirea si uneori reactionez agresiv. Ideea este urmatoarea. Incerc sa nu incurc pe nimeni. Daca, din greseala, o fac, am grija sa-mi cer scuze (in felurile traditionale ale soferilor). Pe de alta parte, daca unul greseste fata de mine si isi cere scuze, ma linistesc instant. Pentru ca stiu ca se poate intampla. Daca nu-si cere scuze si se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, in functie de greseala, il injur. Rau. Si uneori ii mai arat si diferite semne.

In schimb, indiferent ce manevra face cretinul, niciodata nu il urmaresc, nu fac slalom, doar ca sa-l depasesc apoi si sa-i franez in fata sau chestii de-astea “soferesti”. Da, e tentant sa-i dai o lectie, cum s-ar spune, dar mi-am impus (si trebuie) sa ma stapanesc. Pentru ca nu stii cum iese. N-am chef sa-mi lovesc masina, n-am chef sa provoc un accident, nici macar nu vreau ca dobitocul in cauza sa-si umple capul de sange printr-un contact pritenos cu volanul. Da, e bou, stim, dar nu merita bagat in spital doar pentru ca mi-a taiat fata.

multumim: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.