Nu stiu cati dintre voi curatati des interiorul masinii, dar ar trebui s-o faceti. Nu de alta, dar a curata masina doar la exterior (s-o vada vecinii) e ca si cum te-ai da cu parfum fara sa te speli.

Si mai e un motiv serios sa curatam interiorul masinii. Un studiu arata ca volanul are de 9 ori mai multi microbi decat colacul unei toalete publice. Suna… infiorator si exagerat, dar autorii studiului spun ca este adevarat.

Si, daca ne gandim mai bine, are sens. Nimeni nu se spala pe maini cand se urca in masina. Mergem in diferite institutii, punem mana pe diverse chestii, apoi urcam la volan si mergem acasa. Va imaginati cati microbi se aduna pe volan, schimbator si alte butoane.

Cand ajungem acasa, ne spalam, dar volanul ramane la fel de murdar. Si in urmatoarele zile il vom murdari in continuare. Din aceasta cauza e important sa curatam interiorul masinii. De fapt, asta nu ajunge pentru a nu ne mai contamina mainile pe volan. Sunt tot felul de solutii antibacteriere si nu-i deloc rau sa curatam volanul cat mai des.

Studiul, facut in Marea Britanie, arata ca 42% dintre soferi mananca in masina, o treime dintre ei curata interiorul o data pe an, in vreme ce 10% n-au curatat niciodata interiorul masinii.

multumim: motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.