Multi dintre noi au fost cu adevarat fermecati de o masina Shelby dupa ce au vazut filmul Gone in 60 seconds, cu Nicholas Cage la bordul lui Eleanor. Dupa vizionarea filmului, ramasi inca sub influenta magiei acelui bolid, nu mai aspiram la nicio alta masina...

Spirit masculin. Noi bolizi Shelby

Multi dintre noi au fost cu adevarat fermecati de o masina Shelby dupa ce au vazut filmul Gone in 60 seconds, cu Nicholas Cage la bordul lui Eleanor. Dupa vizionarea filmului, ramasi inca sub influenta magiei acelui bolid, nu mai aspiram la nicio alta masina...

Iata ca Shelby Automobiles isi pastreaza obiceiul, luand in colimator generatiile actuala si anterioara de Mustang la nivelul carora a facut ce a stiut mai bine: putere, agresivitate, sportivitate, spirit pur masculin. Daca ai norocul sa vezi vreodata o femeie la volanul unui Shelby, uita-te bine sa nu fie vorba de Angelina Jolie. Ea are voie. In rest, combinatia Shelby - femeie este complet atipica, fara nicio urma de misoginism. Nu spunem acum ca Mustang sau Mustang GT500 nu ar fi niste masine incredibile in forma in care divizia sport de la Ford le scoate pe portile fabricii. Sunt bolizi care, pentru orice barbat, reprezinta un ideal in viata.

Shelby duce lucrurile si mai departe. Mustangul nu mai pare Mustang acum. E Shelby. Uiti de orice si abia astepti sa intri in cockpit sau habitaclu, cum vrei sa-i spui. Vei vedea ca e acolo un cadru de protectie construit din otel ranforsat, exact ca la masinile de curse. Vei mai vedea ca bordul nu are elemente de decor inutile ci numai indicatoarele care te intereseaza cu adevarat. Spirit pe deplin masculin.

Masinile care urmeaza sa fie disponibile in scurt timp sunt Shelby GT/SR, Shelby GT/SC, Shelby GT500SE si varful de lance, modelul 2010 Shelby GT500 Super Snake. GT/SR are la baza versiunea anterioara de Mustang GT si detine un motor capabil sa dezvolte 550 CP. Numai prepararea a la Shelby costa 31.000$, asta peste pretul Ford-ului. GT/SC are avantajul ca pastreaza multe elemente caracteristice Shelby, insa pretul este sensibil mai mic: pana la 12.000$ pentru modificari. GT500SE se bazeaza pe noul Mustang si numai 500 de exemplare vor fi produse manual. La aceasta editie speciala intervine si Kenne Bell, oferind motoare care dezvolta 630 CP sau chiar 725 CP.

Citeste si:
Ford prezintă noul Mustang Mach-E Rally. Va fi disponibil în Europa
Ford prezintă noul Mustang...

In sfarsit, GT500 Super Snake isi tine cobra pe masca frontala si pe aripi, demonstrand agresivitatea cu care musca din asfalt la fiecare apasare a acceleratiei. Body kit-ul aduce cateva elementele din carbon, o capota cu logo-ul Shelby si suporturi metalice pentru fixare si deschidere, prize de aer in stalpii posteriori, evacuare de la Borla, jante de 20 toli si motoare fioroase modificare de Ford sau Kenne. Preturile ajung la 33.500$ pentru o versiune cu motor de 730 CP.

Masinile acestea sunt masive, puternice, masculine, americane. GT500 Super Snake este probabil cel mai aratos Mustang. Un Mustang pe care orice isi doreste sa-l conduca...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.