Acum, Quail Lodge va tine in luna august o noua licitatie exclusivista, unde se preconizeaza la sumele vor ajunge pana la..20 de milioane de dolari!

Masina lui Hitler. Posibil cea mai scumpa din lume

In urma cu nici o luna, o licitatie iesita din comun s-a tinut pentru un model superb Ferrari 250 TR (Testa Rossa) cu o istorie fabuloasa ce a ridicat pretul masinii la o valoare astronomica: 12.2 milioane de dolari. Se intampla din cand in cand sa fie scoase la vanzare obiectele unor oameni importanti, vedete sau personaje care au schimbat istoria. Pentru ele, lumea este in stare sa plateasca mici averi. Si, cand in ecuatie intra nimeni altul decat Adolf Hitler, se prea poate caa toate recordurile sa cada..

Surprinzator, Hitler este cunoscut pentru nebunia lui, pentru crime, pentru obsesia de putere. Pe langa toate acestea, Adolf era genial in mai multe domenii: picta peisaje minunate, canta la mai multe instrumente muzicale si pilota masinile ca nimeni altul pe circuit. In legatura cu ultima mare pasiune a germanului, bolidul Auto Union D-Type era preferat si suntem absolut de acord cu aceasta alegere.

Hitler, atunci cand vedea ceva interesant prin alte parti, mobiliza imediat oamenii potriviti si realiza ceva asemanator, insa mult mai bun. Asa se face ca i-a pus la treaba pe cei de la Mercedes-Benz si Auto Union, construind masinile cunoscute drept sageti argintii. Ei bine, sageata D-Type din 1938 i-a placut atat de mult liderului, incat a condus-o cu placere pana cand nazistii au fost infranti. Dupa cum bine stiti, Germania a stat sub ocupatie comunista, dar si occidentala, democrata. Auto Union a avut ghinionul sa ramana in portiunea care apartinea rusilor, astfel ca s-a cam ales praful de aproape toate acele masini splendide. Numai trei mai sunt astazi in toata lumea.

Cea care a fost pilotata de Hitler a intrat acum doi ani intr-o licitatie ce a ajuns pe la 12 milioane de dolari, insa in urma unor neclaritati la o intrebare pusa de un client, licitatia a fost oprita. Acum, Quail Lodge va tine in luna august o noua licitatie exclusivista, unde se preconizeaza la sumele vor ajunge pana la..20 de milioane de dolari! Auto Union D-Type-ul din 1938 ar putea ajunge astfel cea mai scumpa masina din lume, chiar peste Ferrari 250 TR. Union are un motor V12 de 420 CP care, un an mai tarziu (1939) fusese imbunatatit pana la 485 CP la 7.000 de rotatii pe minut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.