Iata ca francezii ne prezinta acum si versiunea imbunatatia a sportivului Clio.

Renault pare ca vrea sa-si innoiasca intreaga gama de masini. Dupa ce a cam dat-o in bara cu Laguna dar si-a spalat pacatele cu noul Megane lansat in plina criza economica la un pret mai mic decat ar fi fost normal, iata ca francezii ne prezinta acum si versiunea imbunatatia a sportivului Clio.

Luna viitoare, Renault va lansa oficial Clio 200 Cup si 200 RS, masini care vor putea fi cumparate la preturi de 17,500 euro, respectiv 18,700 euro. Interesant este faptul ca francezii adopta o noua strategie, facand Clio Sport mai prietenos cu targetul tanar, de unde si multitudinea de culorii vii care sunt puse la dispozitie, in diverse combinatii. Masca frontala a fost modificata pentru a adopta o priza larga de aer, prin care curentii reci trec pe la motorul cu patru cilindri, 16 valve si capacitate de 2,0 litri si ies prin gaurile de evacuare posterioare. Motorul dezvolta acum 200 de cai putere la 7,100 rotatii, de unde si denumirea noului model.

La designul masinii s-a implicat in mod activ divizia F1 a Renault, care a gandit si desenat aerodinamica specifica bolizilor de Formula 1, adaptata fireste pe acest hot hatch pentru performante mai bune si economie de carburant. Latimea noului Clio a crescut cu 30, respectiv 40mm, masina fiind mai stabila si mai manevrabila. Clio RS 200 ajunge de la 0 la 100 km/h in 6,9 secunde, iar viteza maxima este de 227 km/h. Eliminarile de CO2 au fost semnificativ reduse, pana la 195grame/km. Sistemul de esapament este restilizat, cu doua tevi mai voluminoase.

Interiorul a ramas fidel scaunelor sport Recaro care pot fi imbracate in material textil sau piele. Si aici culorile pot fi alese dupa placul cumparatorului, prin sistemul Renault I.D. Volanul vine imbracat in piele perforata, cu comenzi la discretia soferului si un semn pentru observarea centrarii corecte. Bordul si indicatoarele prezinta aceleasi culori care se regasesc si pe scaunele sport.

Renault Sport Clio 200 sau 200 Cup vor putea fi cumparate incepand cu luna iunie. 200 Cup prezinta ceva mai putine dotari standard decat 200 RS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.