Infiniti a impresionat la Geneva cu unul dintre cele mai frumoase concepte, care marcheaza si debutul propulsiei hibrid a marcii nipone.

Infiniti a impresionat la Geneva cu unul dintre cele mai frumoase concepte, care marcheaza si debutul propulsiei hibrid a marcii nipone.

Numele spune tot. Essence se vrea chiar esenta marcii Infiniti, concretizata intr-o singura masina. Pasional si foarte elegant, conceptul Essence va deveni probabil obiect de studiu pentru cei pasionati de design. Adevarul e ca niponii au reusit sa creeze unul dintre cele mai frumoase concepte, nu doar de la salonul auto de la Geneva. Essence impresioneaza prin aspectul sofisticat, dominat de detalii si de liniile rotunjite, care ii dau un aspect foarte dinamic.

Platforma tehnica este la fel de impresionanta, mai ales ca primeaza aspectul realist. Essence este propulsat de un motor cu ardere interna, ajutat de unul electric. Propulsorul conventional este unul V6, de 3,7 litri, cunoscut de pe alte modele (de serie) ale marcii japoneze. In cazul lui Essence, acesta a primit doua turbocompresoare, astfel incat puterea maxima a ajuns la 440 CP. Essence este echipat si cu un motor electric, pozitionat intre motorul clasic si transmisie, care livreaza 160 CP. In total, conceptul niponilor se bazeaza pe o putere maxima de 600 CP, care ajunge la rotile spate.

Performantele ar trebui sa fie obsolut impresionanate, dar Infiniti nu da cifre deocamdata, asa ca ramane sa admiram doar estetica acestui concept care celebreaza 20 de ani de istorie a marcii. Creata initial pentru Statele Unite, marca Infiniti este prezenta acum in peste 15 tari si vinde aproximativ 150.000 de automobile pe an.

Sursa: SOTTO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.