Tramontana R nu este o masina adresata celor cuminti. Acest bolid cu forma de cart vrea sa ofere senzatii fara egal barbatilor care stiu ce inseamna adrenalina generata numai de gandul ca esti la volanul unei bijuterii echipate cu un motor de 720 de cai putere..

Tramontana R nu este o masina adresata celor cuminti. Acest bolid cu forma de cart vrea sa ofere senzatii fara egal barbatilor care stiu ce inseamna adrenalina generata numai de gandul ca stau la volanul unei bijuterii echipate cu un motor de 720 de cai putere..

Accesul la cele doua locuri amplasate unul in spatele celuilalt se face ca intr-unul din avioanele de vanatoare de ultima generatie. Masina este construita din fibra de carbon, material care se regaseste in proportii considerabile si la interior. Inauntru, scaunele confortabile acoperite in piele te fac sa uiti ca tot spatiul este relativ mic, cu o pozitie care te face sa te crezi un mic Schumacher. Volanul pare mai degraba o mansa de avion, iar afisajul LCD aminteste de display-urile dintr-un cockpit autentic.

Tramontana Group a luat un motor V12 twin-turbo de la Mercedes, pe care la "educat" sa scoata 720 CP, o putere suficienta pentru a propulsa vehiculul de la 0 la 100 km/h in 3.6 secunde, iar de la 0 la 200 km/h in numai 10.1 secunde. Cutia de viteze este secventiala si are sase trepte, rotile masoara 20 de inci, de frana se ocupa discurile Brembo, iar suspensia Ohlins poate fi ajustata intre 85 si 135mm.

Tramontana nu va construi decat 12 astfel de unitati R pe an, pretul per unitate fiind de 385.000 de euro. Design-ul inovativ, performantele iesite din comun si senzatiile fara egal sunt atuurile clare ale acestei masini care va aparea la Salonul Auto de la Geneva.

Cine doreste un bolid situat undeva intre un Batmobile, un avion de vanatoare si un cart, va scoate din buzunar aceasta suma fara sa clipeasca..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.