Ferrari 250 TR este o masina grozava. Cunoscatorii stiu de ce, chiar si pentru 20 milioane de dolari.


Un Ferrari de peste 20 de milioane de dolari..

In lumea asta dezorganizata de o criza economica mai mult sau mai putin reala (dupa clasica vorba lumea e in capul poetilor, adaptata contextului actual la criza e numai in capul economistilor), exista miliardari practic neatinsi de toate recesiunile posibile si imposibile.

Ei, miliardarii, nu au cum sa-si cheltuiasca averile uriase si de aceea se cufunda in hobby-uri costisitoare, colectionand diferite obiecte care valoreaza milioane de dolari. Asa se intampla ca, in cadrul celebrei licitatii Ferrari Leggenda E Passione, care va avea loc pe 17 mai in Maranello, va fi scos la vanzare un superb model Ferrari 250 TR, o adevarata legenda a curselor din anii '50 - '60. Acest Ferrari construit in 1957 poarta o caroserie semnata Scaglietti, vopsita in clasicul negru si diversificata cu un strop de rosu pe langa masca frontala agresiva si totodata extrem de eficienta.

Interesant este faptul ca organizatorii prevad o licitatie dura, din moment ce multi colectionari si-au anuntat prezenta in cadrul prestigiosului eveniment. Se pare ca Ferrari-ul 250 Testa Rossa are toate sansele sa fie vandut cu peste 20 de milioane de dolari, mai ales ca in trecut, un 250 GTO a fost achizionat cu fabuloasa suma de 21.7 milioane de dolari. Multi spun ca merita fiecare banut. 250 TR a castigat intre 1958 si 1961, zece curse din 19 participari, incluzand aici si un circuit Le Mans.

Ferrari 250 TR este o masina grozava. Intre 1957 si 1958 s-au construit numai 19 bolizi, fiecare unic in felul sau. Cu o masa de numai 800 de kg, cu o bijuterie de caroserie Scaglietti, cu un motor Colombo in 12 cilindri care livreaza 300 de CP rotilor din spate prin intermediul unei cutii manuale cu patru viteze, aceasta este cheia succesului pe care Ferrari se pare ca a stiut-o intotdeauna. Cunoscatorii stiu de ce, chiar si pentru 20 milioane de dolari.

Citeste si:
Cum arata noul muzeu Porsche?
Cum arata noul muzeu Porsche?

Cine ne imprumuta si pe noi cu 19.999.950$ ?

Sursa poze:[Autoblog.com]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.