Cand vine vorba de masini sportive cu look-uri de te lasa imediat fara rasuflare si motoare care urla cat o duzina de tigri, italienii parca nu mai au nicio limita.

Cand vine vorba de masini sportive cu look-uri de te lasa imediat fara rasuflare si motoare care urla cat o duzina de tigri, italienii parca nu mai au nicio limita. Celebrele case Lamborghini si Ferrari s-au decis sa atace din nou segmentul decapotabilelor capabile de performante extraordinare, ideale pentru cei care dispun de carute pline cu bani si vor sa simta un pic de vant si soare pe piele.

Lamborghini a prezentat Gallardo LP 560-4 Spyder, iar Ferrari a venit cu California, un bolid tocmai bun pentru rularea cu viteza mica pe soselele aflate in imediata apropiere a vestitelor plaje americane. California are o forma mai prietenoasa, cu multe curbe atractive si suficient loc in spate cat sa incapa numai picioarele fetelor fierbinti, asezate cu fundul acoperit de bikini, direct pe caroserie, cu mainile in aer si cu pletele in vant..

LP 560-4 Spyder este un pic mai agresiva, cu multe linii si unghiuri ascutite care ne lamuresc asupra aerodinamicii excelente. Acest Lambo nu are decat doua locuri, aspect care limiteaza automat soferul la monogamie..La capitolul performanta, Ferrari vine cu un motor V8 montat frontal, care furnizeaza 460 de cai putere la 7500 RPM. Cu o cutie in 7 trepte si dublu ambreiaj, California ajunge de la 0 la 100 km/h in 3.9 secunde. Interesant este faptul ca, in Romania, decapotabila Ferrari va ajunge in scurt timp la un pret de 180.000 de euro. Italienii au alocat 25 de unitati, iar pana acum s-au facut deja 30 de precomenzi care vor fi onorate, desigur in limita stocului.

Gallardo 560-4 Spyder are un motor V10 de 560 CP si ajunge de la 0 la 100 km/h in 4 secunde. Viteza maxima este de 324 km/h, viteza la care, fara soft-top-ul textil asezat, risti sa ramai fara podoaba capilara..Acest Lambo are un pret de aproximativ 220.000 dolari, destul de aproape de pretul modelului Ferrari. De mentionat ca LP 560-4 Spyder se adreseaza in special americanilor, deoarece se stie ca cei din California reprezinta cam 30% dintre toti cumparatorii Lambo. Sa fie modelul Ferrari denumit intentionat pentru a atrage o parte din acesti cumparatori?

Citeste si:
TOP 10: Cele mai HOT decapotabile din 2011
TOP 10: Cele mai HOT...

La interior, mult lux si armonie. Nicio companie nu a facut economie la nimic, incluzand sisteme audio de top, display-uri LCD, indicatoare digitale si console pline de functii mai mult sau mai putin utile.

Care dintre aceste doua sportive decapotabile ti-a placut mai mult?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.