In ianuarie 2009, in cadrul salonului de la Detroit, Volvo va prezenta un nou concept menit sa ne arate cam cum va arata S60-ul prin 2010. Putine elemente high-tech vor ramane insa in masina de serie. Putine, dar bune!

In ianuarie 2009, in cadrul salonului de la Detroit, Volvo va prezenta un nou concept menit sa ne arate cam cum va arata S60-ul prin 2010. Putine elemente high-tech vor ramane insa in masina de serie. Putine, dar bune!

La o prima vedere, S60 Concept te face sa te intrebi 'Asta e un Volvo?' si sa suspini ramanand fara cuvinte. Partea frontala seamana putin cu ce ne-a obisnuit Mazda (in special farurile), spatele parca este al unui X6 iar spoilerul fata pare desprins dintr-o Honda. Dar e un Volvo si ne place. Masina se prezinta acum mai agresiva la exterior, mai prietenoasa la interior si plina de tehnologii care, surpriza, isi vor gasi locul si in varianta de serie. Amintim aici functiile Collision Warning si Full Auto Brake, care lucreaza impreuna si opresc vehiculul in cazul unui accident iminent, cu ajutorul unui radar si al unei camere video. Asadar, S60 va fi mai sigura, chiar daca sistemul de deschidere a usilor a modificat semnificativ caroseria. Volvo a trebuit sa ia masuri, mai ales ca este considerata una dintre companiile care produc masini foarte sigure.

La interior, S60 Concept te surprinde imediat cu plafonul transparent care asigura o lumina excelenta si o priveliste de vis. Scaunele sport au o forma care le fac foarte confortabile, cel putin asa sustine producatorul. Plansa de bord pare desprinsa din Star Trek, fiind iluminata in diverse culori si incluzand display-uri de o parte si de cealalta a unui indicator rotund care arata viteza. Coloana centrala prezinta butoane clasice si sensibile la atingere, iluminate si ele in albastru sau rosu. Coloana se prelungeste si spre scaunele din spate, asigurand spatii de depozitare si butoane pentru diverse functii. Maneta de viteze se pliaza atunci cand masina merge in mod auto si ia pozitia 'Drepti!' cand soferul vrea un mod de condus mai agresiv.

Cel putin in acest moment, stim ca S60 va avea un motor GTDi ce livreaza 179 CP. Pana la evenimentul auto de la Detroit, va lasam sa-l admirati pe S60 Concept in galeria foto! O descriere interesanta a noului concept Volvo puteti gasi si pe Sotto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.