Ronn Motor Company din Texas se pregateste de lansarea in productia de serie a unui super autentic cu tehnologie revolutionara.

Ronn Motor Company din Texas se pregateste de lansarea in productia de serie a unui super autentic cu tehnologie revolutionara. Masina, botezata Scorpion, dispune de un propulsor V6 de 3,5 litri, de provenienta Honda, care a fost insa modificat pentru a putea functiona cu hidrogen si benzina.

Chiar daca motorul utilizeaza hidrogen pe post de combustibil, masina va putea fi alimentata cu... apa. Asta pentru ca Scorpion inglobeaza un sistem care produce hidrogenul necesar motorului chiar la bordul masinii, printr-un proces de electroliza a apei dintr-un rezervor. In felul acesta, nu mai exista problema alimentarii direct cu hidrogen a masinii la statiile foarte rare care dispun de un asemenea combustibil si nici nu mai exista probleme de securitate - ca ar putea exploda rezervorul care contine hidrogen sub presiune.

Motorul masinii poate functiona deocamdata doar cu amestec de hidrogen si benzina, dar constructorul analizeaza posibilitatile tehnice pentru a face masina sa functioneze doar cu hidrogen.

BMW a reusit sa faca acesta transformare cu modelul Hydrogen 7, bazat pe Seria 7, care se vinde in Statele Unite.

Sursa: sotto.ro

Citeste si alte articole pe SOTTO:

1. Porsche 911: Mai sportiv, mai sofisticat, mai greu de batut
2. Un milion de Logan-uri vandute
3. BMW X6 in versiunea Hartge



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.