Pentru ca Audi reprezinta o marca de traditie, la care conceptul clasic domina, nici A5 nu putea fi diferit.

Pentru ca Audi reprezinta o marca de traditie, la care conceptul clasic domina, nici A5 nu putea fi diferit. De fapt, modelul A5 al celor de la Audi este combinatia perfecta intre un “Grand Tourer” modern si sofisticat si un “Coupe Touring” traditional.

Designul progresiv a fost perfectionat pentru a-i asigura noului coupe un aspect elegant si dinamic. Puternicele si economicele motoare FSI si TDI, precum si noul tren de rulare de inalta precizie sau echiparile inovatoare, de lux ale lui A5 fac noul model Audi inegalabil in segmentul coupe.

Cu o lungime de 4.63 metri, Audi A5 face parte, in mod evident, dintr-o clasa superioara a modelelor coupe. Patru scaune confortabile si un volum de incarcare de 455 de litri fac din aceasta masina un “tourer” spatios si perfect pentru calatorii pe distante mari.

Performantele dinamice sunt oferite de motoare FSI si TDI, ale caror puteri variaza intre 125 si 195 kW (170 si 265 CP). Toate motoarele au in comun eficienta ridicata si caracteristicile ecologice: propulsoarele diesel sunt conforme cu standardele de poluare Euro 5, care vor intra in vigoare in viitor si, datorita unei game de inovatii tehnice, consumul de combustibil si emisiile de CO2 sunt impresionant de coborate.

Pentru clientii de modele coupe, designul este decisiv in decizia de achizitionare a masinii. Din acest punct de vedere, Audi A5 duce designul progresiv si stilat al lui Audi catre noi culmi.

Silueta sportiva, liniile desenate cu precizie care interactioneaza gratios cu suprafetele puternice, partea frontala expresiva si spatele distinct produc un coupe dezirabil. „Audi A5 este cea mai frumoasa masina pe care am desenat-o pana acum,” spune cu convingere Walter de'Silva, seful de design Audi.

Noul A5 are un aspect sportiv, care pune accentul pe eleganta si putere: proportiile acestui coupe, de exemplu, sunt caracterizate de garda la sol coborata si de latime, de consola frontala scurta si de tranzitia prelungita si fluida de la montantul C catre partea frontala scurta.

Interiorul, interfata care face legatura dintre persoana si vehicul, este caracterizata de un design si functionalitate ergonomice, precum si de exclusivitatea materialelor folosite si de calitatea de constructie tipica a marcii Audi. O atmosfera in care conducatorul se simte relaxat, chiar si in cazul calatoriilor de lunga durata - aceasta este trasatura caracteristica a interiorului lui A5.

Arhitectura interiorului este concentrata pe conducator si reuseste sa formeze din instrumente si din consola centrala un tot unitar. Formele animate, precizia constructiei si designul sofisticat al instrumentelor de control consolideaza interiorul, care reprezinta o delectare vizuala si o placere pentru atingere.

Desi panoul de instrumente cuprinde trasaturile tipice pentru Audi, oferind cadranele caracteristice pentru vitezometru si pentru turometru, acesta ofera un design complet nou. In noul A5, ecranul sistemului MMI pastreaza pozitia ridicata si ergonomica in cadrul interiorului. O versiune noua si avansata a aclamatului sistem MMI face ca gama larga de functii sa fie usor de inteles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.