Romcar Motors, importatorul marcii Ford in Romania, a inregistrat in luna martie cel mai mare numar de unitati vandute.

Ford a inregistrat in luna martie 2007 cel mai mare numar de unitati vandute (1939 de exemplare) si o crestere cu 57% a vanzarilor in primul trimestru fata de perioada similara a anului trecut.

Fiesta este in continuare cel mai bine vandut model al brand-ului american, cu un numar dublu de unitati vandute in primul trimestru al acestui an, 1555 de automobile. Pe locul doi ca volum de vanzari se situeaza Focus cu 877 de unitati vandute, urmat de Fusion, care a inregistrat 273 de unitati, in crestere cu 93,61% fata de primul trimestru din 2006.

Segmentul autovehiculelor comerciale a inregistrat de asemenea o crestere de 57% in primul trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile Ford Transit au crescut cu 80, 63%, fata de primul trimestru din 2006, ajungand la 961 de unitati.

O pondere importanta de aproximativ 30% din totalul de 4096 de unitati vandute in primul trimestru din 2007, le-au constituit vanzarile de flota. Companiile s-au orientat cu precadere catre modelul Fiesta care a avut o pondere de 61% din totalul vanzarilor destinate flotelor si aproximativ 50% din vanzarile acestui model in Romania. Pe segmentul autovehiculelor autoutilitare, vanzarile destinate flotelor au avut o pondere de 18% in primul trimestru al acestui an. In 2006 aproximativ 30% din totalul vanzarilor a fost destinat flotelor.

Catalin Gavra, director general Romcar, a declarat ca doar "calitatea si fiabilitatea autovehiculelor Ford, confortul si siguranta acestora, un foarte bun raport intre pret si calitate, costurile reduse de mentenanta, o gama diversificata de modele dar si existenta unui pachet de servicii dezvoltat in timp si adaptat fiecarui client in parte, sunt argumentele care ii determina pe clientii de flote sa mizeze pe Ford”.

Reteaua de distribuitori autorizati Ford s-a marit in luna martie, prin atragerea a doi noi parteneri Carbenta si Vardis Trading. Activitatea acestora va acoperi judetele Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Alba si Timis, investitiile pentru inaugurarea celor doua complexe - showroom si atelier de reparatii - ridicandu-se la aproximativ 1.000.000 de euro.

Autor: Bogdan Mirica
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.