ZAP si Lotus au publicat o fotografie oficiala a crossover-ului electric pe care il dezvolta impreuna.

Constructorul american ZAP dezvolta in prezent un crossover electric impreuna cu Lotus. Automobilul electric se va numi ZAP-X si va avea aceeasi structura din aluminiu cu a modelului Lotus APX. Motorizarea va fi asigurata de patru propulsoare electrice, montate pe fiecare roata, care vor oferi o putere combinata de 644 de cai.

Designerii conceptului sustin ca acesta va fi capabil sa atinga 0-100 km/h in doar 4.8 secunde si o viteza maxima de 250 km/h. Noua baterie litiu-ion asigura o autonomie de 563 de kilometri, pentru reincarcarea acesteia fiind necesare doar 10 minute. Crossover-ul va oferi spatiu pentru sapte pasageri intr-o configuratie 5+2.

Computerul on-bord cu touch-screen, sistemul Wi-Fi, Bluetooth-ul, conexiunile iPod si porturile USB fac din ZAP-X un adevarat birou mobil. La aceste gadget-uri se adauga deschidere si pornire biometrica (prin identificarea posesorului), geam cu celule solare integrate, un sistem GPS si panouri solare pentru extra-putere.

Autor: Bogdan Mirica
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.