Opel va prezenta la Salonul Auto de la Geneva Gran Turismo Coupe.

Opel va prezenta la Salonul Auto de la Geneva Gran Turismo Coupe, concept care anticipeaza viitoarea generatie a coupe-ului Kalibra.
de Bogdan Mirica

Dupa ce saptamana trecuta Opel tinea sub un mister total conceptul pe care il pregateste pentru Salonul Auto de la Geneva, cu doua zile inainte de marele eveniment, constructorul german a prezentat imagini oficiale cu Gran Turismo Coupe Concept.

Opel GTC este un coupe cu doua usi desenat de Bryan Nesbitt, director al centrului de design GM Europa, coupe care vorbeste despre tendintele de design spre care se indreapta constructorul german. Conceptul anticipeaza viitoarea generatie a coupe-ului Kalibra, model lansat in 1990.

Noul concept este bazat pe platforma viitoarei generatii Vectra, platforma care va fi folosita si pentru crossover-ul Insignia. La exterior jantele de 20 de inch creeaza un look agresiv impreuna cu liniile inspirate de modelele Infiniti.

GTC este propulsat de un motor pe benzina, V6 turbo de 2.8 litri care ofera 300 de cai putere. Transmisia manuala in sase trepte transfera puterea la toate cele 4 roti. Performantele conceptului sunt si ele impresionante: 0-100 km/h in doar 6 secunde si o viteza maxima limitata electronic la 250km/h.

La interior Opel GTC ofera o multitudine de gadget-uri: parcare asistata, un hard disk pentru sistemul de navigatie si pentru cel audio si franare automata la parcare (se activeaza in functie de viteza vehiculului).

Autor: Bogdan Mirica
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.