O echipa de cercetatori a construit un prototip care se poate impacheta.

Ideea conceptului este sa limiteze aglomeratiile din parcari.

O echipa de cercetatori a creat un concept al unei masini electrice usoare care se poate „impacheta” singura, in scopul de a limita aglomeratiile in parcari.

Cu ajutorul General Motors si al laboratorului MIT, cercetatorii lucreaza la cateva exemplare ale acestui prototip. Numit City Car, conceptul foloseste un design ingenios al rotilor si o configuratie speciala a motorului electric si suspensiilor pentru ca prin controlul digital masina sa se impacheteze.

Intr-un interviu pentru The Boston Globe, cercetatorul Ryan Chin a afirmat: ”Prin eliminarea motorului cu combustie interna si evitand folosirea transmisiei si a trenului de rulare conventionale, am obtinut o masina mult mai eficienta”.

Un sistem computerizat va fi capabil sa modifice interiorul pentru a satisface necesitatile individuale. Sistemul computerizat poate directiona soferii catre locul de parcare (neocupat) cel mai apropiat. Conceptul a fost gandit pentru a reduce aglomeratiile din parcari, locuri de unde City Car ar putea sa faca realimentarea bateriilor.

Autor: Robert Gherghe
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.