Hydra Spyder este pe punctul de a se produce in serie.

Acest vehicul ciudat denumit “Hydra Spyder” este o masina amfibie cu care poti face valuri acasa, pe un lac, sau cu care poti sa rulezi pe autostrada.

Cu o carcasa in intregime din aluminiu, motorul V8 provenit de la Corvette, Hydra Spyder este ceea ce americanii vor sa fie primul vehicul amfibie produs la scara larga, in serie, conform Associated Press. Masina sau vasul, indiferent cum vrei sa o numesti, este creatia inventatorului in varsta de 46 de ani, John Giljam, a carui munca mai include un vehicul amfibie de lux RV.

Si Germania si-a produs propriul vehicul amfibie, “Amphicar” in anii '60, dar a fost criticat pentru viteza mica cu care se deplasa pe apa, doar 12 km/h. Acum, in uzina Rochester din New York, Giljam este sigur ca va produce Hydra Spyder in numar de 75 de unitati pe an la un pret in jur de 155.000 dolari, cu un set de optiuni cum ar fi un sistem de divertisment sau usi stil Lambo.Planurile sunt deja facute pentru o versiune performanta completa cu motor Chevy race de 8 l, care sa dezvolte o putere de 400-500 CP.

Hydra este dotata cu flotoare, system de propulsie cu jet, suspensii retractabile pe toate cele patru roti si o caroserie cu fibra de sticla.

Pentru a trece de pe pamant pe apa soferul apasa un buton care anuleaza modul de rulare pe sosea, schimba sistemul de transmisie pe sistem de propulsie si retrage rotile. Pe sosea se comporta ca un vehicul normal dar pe apa, Hydra Spyder poate atinge peste 80 km/h.

Daca tu crezi ca se aude ca o ultima aparitie din filmele cu James Bond nu esti departe de adevar pentru ca Hydra Spyder si-a facut testul de rulare pe apa in Docklands Londra in timpul cursei din filmul James Bond “The World Is Not Enough.”

Sursa: masini.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.