Vanzarile de pe piata auto din Romania merg foarte bine. In aceasta tendinta se inscriu si vanzarile pentru segmentul F.

Vanzarile de pe piata auto din Romania merg foarte bine. In aceasta tendinta se inscriu si vanzarile pentru segmentul F.

In primele sapte luni ale anului vanzarile limuzinelor de lux au crescut cu aproape 60%. Cele mai apreciate marci in Romania au fost Audi si Mercedes, care si-au dublat in primele sapte luni ale anului vanzarile pentru segmentul F.

Pretul unor astfel modele incep de la 60.000 de euro CIP si ajunge pana la 240.000 de euro, cazul lui Mercedes S65 AMG. O crestere importanta a inregistrat si Audi, modelul A8 realizand vanzari de aproximativ 50 de unitati, mai mult decat dublu fata de anul trecut.

Nu toti germanii au vandut bine in Romania. Cei de la BMW au inregistrat un mini esec cu Seria 7, scazand cu o treime fata de anul trecut.

Cu 200 de unitati vandute, limuzinele din segmentul de lux au reprezentat in primele sapte luni ale anului mai putin de 1% din totalul masinilor de import vandute.

Un articol de Robert Gherghe
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.