Aveti in fata primele imagini si informatii oficiale legate de noua generatie a coupe-ului german, cu o saptamana inaintea prezentarii lor de catre Mercedes.

Asa cum se intampla de obicei in apropierea unui salon auto important (de aceasta data este vorba de Salonul Auto de la Londra), marile companii devin mici agentii de presa. Astazi este randul germanilor de la Mercedes sa ne prezinte cea mai recenta creatie: noul CL-Klasse.

Se simte aerul tare al familiei S-Klasse, chiar daca mare parte din forma caroseriei lui CL nu are nimic in comun cu limuzina germana. Asa cum se poate observa, germanii nu au incercat sa revolutioneze acest model, insa stilul general denota o evolutie clara fata de generatie precedenta.

In fotografiile prezentate avem de-a face cu versiunea de top (cel putin deocamdata, pana in momentul in care AMG isi va face aparitia). CL 600 dispune de un V12 biturbo de 5.5 litri care scoate 517 cai putere si un cuplu maxim de 830 Nm. Pretul sau ar trebui sa se invarta in jurul sumei de 150.000 de euro.

Pentru mai multe date tehnice legate de toate versiunile noului CL va trebui sa asteptam pana saptamana viitoare, cand Mercedes a programat publicarea comunicatului oficial.

Un articol de Mircea Mester
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.