Gandersheim, Germany este orasul unde firma Weineck Engineering construieste una dintre cele mai rapide masini din lume omologate pentru uz stradal.

Pentru 2006 Weineck a creat o replica la Cobra, Weineck Cobra 780 cui Limited Edition, un bolid cu un motor V8 de 12.9 litri. Masina este capabila sa ajunga la 200 km/h in numai 4.80 sec iar de la 0-300 in 10 sec..
Chiar si la 4000 rpm Weineck Cobra 780 accelereaza mai rapid decat oricare alta supermasina. Pedala de acceleratie trebuie calcata foarte delicat si cu respect. Acest automobil este cel mai puternic si capabil sa dezvolte cea mai mare acceleratie dintre toate masinile care au dreptul legal sa circule pe autostrada. Sistemele de gen ASR, ESP, ABS, etc nu-si au locul pe acest bolid. Peste 5000 rpm motorul dezvolta un cuplu de 1760 Nm (record mondial). La 7000 rpm motorul ajunge la limita maxima si livreaza 1100 Cp. Sasiul este construit din titan si aluminiu iar caroseria este realizata din compozit de carbon.

Suspensiile infinit reglabile alaturi de un sistem de franare de la Brembo ofera soferului o precizie maxima la condus si la franare. Cutia de viteze cu 4 trepte este super performanta a fost proiectata pentru a rezista unui cuplu de peste 2000 Nm. Interiorul este customizabil in functie de preferintele clientilor, interiorul si scaunele sunt tapitate cu cea mai fina piele, in restul compartimentelor s-a folosit o tapiterie din velur. In caz de ploaie masina este dotata cu un soft top pentru a proteja soferul si interiorul, dar la cerere poate fi disponibil si un hardtop. Doar 15 unitati Weineck Cobra 780 cui Limited Edition vor fi produse iar pretul nu a fost inca comunicat.

Sursa: masini.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.