Masina pentru cei care fac dragoste in mers.

MITSUBISHI CONSIDERA CA MOTORUL masinii tale ocupa prea mult spatiu. Nu poate fi desfiintat complet pentru ca ramane totusi destul de esential, dar au reusit sa-l puna altundeva.

Conceptul EZ MIEV (Mitsubishi In-wheel motor Electric Vehicle sau masina cu motor electric in roata) are o baterie in podea ce propulseaza motoarele electrice aflate in fiecare roata uriasa de 20 inch diametru.

Este chiar o solutie foarte inteligenta, deoarece motoarele au forma unei gogosi si astfel Mitsubishi a reusit sa monteze in ele si discuri de frana, si directia. Fiecare motor produce 108 CP , ajutand masina sa atinga o performanta de la 0 la 100 km/h in 11 secunde si o viteza maxima de 150 km/h.

In plus, sistemele electrice controleaza absolut tot , de la directie la transmisie. Toate acestea fac mai mult loc liber in interior. Pentru un pat.

Autor: BBC Top Gear
Aparut: Numarul 12 - Mai 2006
Sursa: topgear.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.