BMW a dezvaluit un concept car nou-nout inainte de Mille Miglia 2006. Cu trasaturi ale BMW Z4 Coupe din zilele noastre si una dintre cele mai faimoase masini de curse ale BMW, BMW 328.

Evenimentul Mille Miglia a fost reluat in anul 1977, sub forma unui raliu anual care celebreaza una dintre cele mai mari curse de masini din lume. Toate marcile de masini care au participat la cursele originale intre anii 1927 si 1957 se pot inscrie in aceasta cursa. Scotand in evidenta cele 22 de masini BMW care au participat la acest eveniment de-a lungul timpului, cel mai recent concept al BMW aminteste de aceste superbe masini de curse. In mod special BMW 328 Mille Miglia Touring Coupe care a intrat in cartea recordurilor si a castigat cursa din anul 1940.

In timp ce capota cu articulatii aduce aminte de evenimentele din trecut, principala functie a sistemului cu articulatii, care ridica de asemenea cabina, neaga necesitatea usilor (reducand astfel greutatea) si crescand rigiditatea torsionala.

Masina beneficiaza de un sasiu cu o greutate extrem de redusa. Caroseria este construita din materiale usoare, fibra de carbon intartita cu plastic (CFRP) imbracand intregul vehicul. Si pentru a aduce un omagiu trecutului, masina este vopsita in argintiu, o vopsea lucioasa cu pigmenti extrem de fini care duce cu gandul la culorile clasice folosite in cursele de masini.

Farurile mari si rotunde inspirate dupa forma modelelelor 328, nu sunt integrate in caroserie, ci atasate drept elemente plate. Tehnologia moderna LED este cea care faciliteaza acest tip de design, care ii ajuta pe designeri sa dezvolte mai multe forme fluide si continue. Acest lucru se intalneste si la Concept Coupe prin capota si panourile laterale neintrerupte.

Inspirata din istoria glorioasa a BMW in ceea ce priveste cursele de masini, stiinta aerodinamicii a fost completata cu tehnici moderne complexe si inovatii creative. Panourile laterale si partea din spate a masinii au fost proiectate sa permita trecerea aerului lipsita de turbulente pana la coada acolo unde curentul de aer se separa. Stabilizatoarele si difuzoarele din fibra de carbon din fata si pragurile din spate contribuie de asemenea la aerodinamica masinii.

Puterea Conceptului Coupe este data de motorul BMW cu sase cilindri in linie pe benzina, castigator a numeroase premii, care se regaseste pe Z4 M Coupe. Au fost realizate o serie de modificari la sistemele de admisie si evacuare ale modelului 343 pentru a oferi concept car-ului "un zgomot de masina de curse" mai accentuat atat la relanty cat si in timpul mersului.

Interiorul mentine simplitatea functionala care predomina atat la masinile de curse 328 cat si la Z4, insa intr-o forma de prezentare moderna. Numai trei materiale au fost utilizate; otel inoxidabil subtire, piele de vaca netratata si tesatura Lycra. Aceasta forma purista se extinde chiar si la inscriptionari, logo-uri si simboluri aplicate pe suprafetele din interior utilizand tehnologia laser.

Sursa: masini.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.