Range Rover Sport SVR este - simplu - cel mai rapid Land Rover de serie creat vreodata. Un prim model al unui departament special - Special Vehicle Operation - care promite sq semneze toate varfurile de gama, la nivelul sportivitatii, de la Land Rover si Jaguar.

SUV-ul britanic este construit pe baza lui Range Rover Sport, dar motorul V8 de 5 litri, supraalimentat, a primit 40 CP și 56 Nm in plus, ajungand astfel la un maxim de 550 CP, puterea fiind gestionata de o cutie de viteze automata, de la ZF, cu opt trepte. In lumina noilor caracteristici, Range Rover Sport SVR poate ajunge la 100 km/h in 4,5 secunde si atinge o viteza maxima de 260 km/h. Acceleratia este cu 0,2 secunde mai buna decat a unui BMW X6 M, care are 5 CP in plus.

Ideea cu noul Range Rover Sport SVR este ca se descurca, spun britanicii, excelent pe circuit, chiar daca este o masina masiva. Tind sa-i cred, am ramas uimit de stabilitatea lui Range Rover Sport (diesel), pe parcursul a cateva ture pe serpentine. Land Rover se lauda cu faptul ca Range Rover Sport SVR poate parcurge circuitul Nurburgring in doar 8 minute si 14 secunde, unul dintre cei mai buni timpi ai unui SUV de serie.

Citeste continuarea pe Motorstory.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.