Volkswagen pregateste cea de-a opta generatie Passat, care va fi prezentata luna viitoare, urmand sa debuteze oficial la Salonul Auto de la Paris, in toamna acestui an.

Inca nu avem poze cu noul VW Passat, ci doar schite, dar este suficient sa ne dam seama ca modelul ar putea iesi putin din nota sobra si banala a ultimelor generatii. Da, schitele nu reflecta exact imaginea modelului de serie, dar sugereaza ca s-ar putea sa fie vorba despre un design mai complex, mai inspirat, unul care chiar sa te faca sa intoci capul dupa masina. Ramane sa asteptam o luna, pana ne vom lamuri daca VW a inteles ceva din criticile aduse ultimelor doua generatii Passat.

Pana atunci, avem cateva detalii tehnice care suna chiar foarte bine. Noul VW Passat va fi cu pana la 85 kg mai usor decat actuala generatie, ceea ce va duce, spun nemtii la o economie de pana la 20% la nivelul consumului. Contrar curentului, dimensiunile exterioare vor fi putin mai reduse comparativ cu actualul model, dar spatiul interior va creste, la fel si cel al portbagajului.

Stopurile vor fi integral cu LED-uri, iar farurile cu halogen sau, optional, cu LED. O versiune a farurilor cu LED va putea ajusta automat luminile pentru o iluminare eficienta fara a-i orbi pe cei de pe sensul opus sau care circul ain fata masinii.

VW mai spune ca ceasurile tabloului de bord au fost inlocuite cu un display TFT, de 12,3 inch, in totalitate customizabil. probabil vom putea aranja in mai multe moduri afisajul digital al ceasurilor si indicatoarelor, ceea ce ar trebui sa fie foarte interesant.

Citeste continuarea pe Motorstory.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.