Retromobil Club Romania (R.C.R.) va reuni in acest weekend proprietarii a peste 150 de masini de epoca, in cadrul a trei evenimente organizate simultan in trei orase diferite. Proprietarii broscutelor Kafer la Baia Mare, de Dacia la Brasov si de masini de epoca la Constanta isi vor expune automobilele in pietele centrale din orase, in perioada 9-11 mai.

Unul dintre obiectivele clubului nostru este de a insufla iubitorilor de vehicule istorice sentimentul ca fac parte dintr-o mare familie nationala: familia Retromobil Club Romania. Prin organizarea suitei de trei evenimente simultane, unul international si doua nationale, demonstram ca R.C.R. are puterea sa coaguleze in jurul sau comunitati puternice. Acestea sustin demersul nostru cultural de instruire a noilor generatii cu privire la istoria automobilului. Evenimentele organizate de R.C.R. au un caracter cultural-sportiv, contribuind la mentinerea in stare optima a unor vehicule istorice, precum si la cultivarea pasiunii de colectionare si restaurare a acestora.” a declarat Bogdan Coconoiu, Presedintele Retromobil Club Romania.

A 10-a intalnire internationala din Romania a automobilelor VW Kafer se va desfasura in Piata Millennium (Centrul Vechi) din Baia Mare in perioada 9-11 mai, peste 70 de masini din 6 tari diferite fiind asteptate la acest eveniment monomarca organizat de Kafer Club Baia Mare in parteneriat cu Retromobil Club Romania. Primarul orasului, Catalin Chereches, va fi primul vizitator al expozitiei broscutelor de epoca. Masinile vor fi expuse in intervalul orar 10:00 – 12:00.

Un eveniment monomarca este si cel din Brasov, ce se va desfasura in Piata Sfatului pe 10 Mai, intre orele 10:00 - 13:30, in organizarea sectiei R.C.R. - Dacia Clasic. La Intalnirea Nationala Dacia Clasic vor fi expuse peste 60 de masini Dacia. La acest eveniment vor participa cele mai vechi automobile marca Dacia, fabricate in primul an de productie – 1968 pentru Dacia 1100, respectiv 1969 pentru Dacia 1300. Astfel, va fi o editie aniversara deoarece se implinesc 45 de la productia la Mioveni a primei masini Dacia 1300.

Vehiculele istorice isi vor da intalnire si la Mai… clasic, in Piata Ovidiu din Constanta (10:00-16:00), recent reabilitata. La prima editie a evenimentului vor participa 32 de automobile de epoca atent selectate de catre comitetul organizatoric, cel mai vechi fiind fabricat in 1913. Publicul va putea vota cel mai frumos automobil participant. Proprietarul automobilului desemnat castigator va primi un trofeu din bronz din partea organizatorilor, creat special pentru acest eveniment de catre artistul plastic Mircea Enache.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Cele trei evenimente din Constanta, Brasov si Baia Mare sunt organizate in parteneriat cu primariile locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.