Faceti cunostinta cu noul Volvo Concept Coupe, un concept demential despre care se spune ca ar dezvalui liniile noului SUV Volvo XC90.

Suedezii de la Volvo promit sa schimbe design-ul marcii si sa il modernizeze. Au inceput deja schimbare cu noul Volvo Concept Coupe, primul dintr-o serie de trei concepte prin care Volvo promite sa schimbe liniile designului si sa dea marcii o fata mai moderna. Mai mult, se pare ca Volvo Concept Coupe se va regasi in arhitectura SUV-ului Volvo XC90, programat sa iasa pe piata anul urmator. Sa pastrezi linia de design a unui coupe si sa o aplici unui SUV pare sa fie o miscare ingenioasa si multi cred ca XC90 va fi un SUV frumos.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Chiar daca nu va fi un model de serie, Concept Coupe nu are un design prea indepartat de realitate. Mai mult, noul concept Volvo pastreaza in design si cateva elemente ale modelului P1800, fabricat pentru prima data acum jumatate de secol. In pofida elemntelor invechite, conceputul nu are un aspect retro, ci creeaza o legatura cu trecutul companiei.

Oficialii Volvo spun, de fapt, ca aceasta este arhitectura pe care o vor pastra pentru viitoarele masini Volvo: “fara supravete superficiale, dar cu valoare emotionala si cu o doza de calm si de incredere, marca a designului scandinav”.

Daca ne vom uita putin sub capota, vom descoperi ca masina dispune de un motor turbo de doi litri pe benzina si de un motor electric. Puterea totala este de 400 CP, in timp ce cuplul maxim ajunge la 600 Nm. Coupe Concept este un plug-in hybrid, putand asadar sa fie incarcat la priza.

Mail multe imagini cu noul Volvo Concept Coupe puteti vedea in GALERIA FOTO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.